O všem, co hýbe mým světem

Mein Bild
Innsbruck, Tirol, Austria
"Co dosažením cílů získáte, není tolik důležité jako to, čím se v průběhu cesty k těmto cílům stanete."
~ Zig Zigar ~

"Nerozebírejte pořád, čeho všeho můžete jednou dosáhnout. Raději přemýšlejte, jak moc můžete milovat to, co právě teď děláte."
~ Leo Babauta ~

1. Juni 2012

Pravdivé citáty

Ten, kto vie a nevie, že vie, ten spí. Prebuďte ho!
Ten, kto nevie a vie, že nevie, je sprostý. Poučte ho!
Ten, kto nevie a nevie, že nevie, je hlupák. Vyhnite sa mu!
Ten, kto vie a vie, že vie, je múdry. Nasledujte ho!
"Člověk, který tvrdí, že to nejde, by neměl rušit člověka, který to dělá."
/Denis Waitley/


Ak nie si pri mne počas môjho trápenia, nečakaj, že ťa budem chcieť mať pri sebe počas môjho úspechu.
Will Smith


Slovo je klíčem k srdci. Nevede-li rozmluva k ničemu, je každé slovo zbytečné.
čínské přísloví

Etické jednání člověka by mělo být zcela založeno na vcítění, vzdělání a společenských poutech a potřebách; žádný náboženský základ není nutný. S člověkem by to opravdu bylo bídné, kdyby se měl ovládat kvůli strachu z trestu a naději na posmrtnou odměnu. Jestliže jsou lidé dobří jen kvůli tomu, že mají strach z trestu, a doufají v odměnu, pak je to s námi vskutku smutné. [Albert Einstein, Religion and Science, New York Times Magazine, 9 November 1930] ...Zatím to nedokázalo. [Einsteinova odpověď na otázku reportéra, jestli náboženství prosadí světový mír]

„Dokonalý člověk neznamená nic, pokud nešíří dobré skutky, pokud neutěšuje zarmoucené (lidi i zvířata)."
- Buddha -

„Miluj mě, když si to nejmíň zasloužím. Právě tehdy to nejvíc potřebuju.“
švédské příloví

Oddanost + intimita + vášeň = LÁSKA

Hloupost se tlačí dopředu, aby byla dobře vidět,
a moudrost ustupuje dozadu, aby lépe viděla.
/K.Minařík/

Je možné, že to v životě někdy vypadá, že to jde z kopce, jako když se všechno rozpadá. Ale zamysli se nad tímhle: Když se všechno "rozpadá", možná teprve všechno do sebe správně "zapadá"... ...možná úplně poprvé.
Podívej se ještě jednou a zkus nevidět věci, které v tom nejsou - a nepřehlédni věci, které tam jsou. Sype se to a hroutí nebo se to ve skutečnosti přeskládává a reorganizuje?
Ani nemusíš dlouho přemýšlet, abys přesně věděl, proč sis to měl přečíst právě dnes.
Mark Dzirasa

"Jednou bude všechno dávat perfektní smysl. Prozatím se tedy smějte všem zmatkům, usmívejte i přes všechny slzy, a nezapomínejte na to, že všechno, co se děje, má svůj důvod."
Your Inner Sparkle

Keď nejaká vonkajšia udalosť pozdvihne vašu náladu a vy si myslíte, že sú pre vás pripravené dobré dní, neverte tomu. Nikdy to tak nemôže byť. Nič vám nemôže priniesť pokoj okrem vás samotných.
Ralph Waldo Emerson, americký spisovateľ

Konečne som pochopila, na čo sú dobré komáre - je to božia cesta, aby sme samých seba prefackali :D

Muž se cítí dobře, když podává dobré výkony. Žena podává dobré výkony, když se dobře cítí.
MAITREYI PIONTEK

Kdosi se chlubil ekonomickými a kulturními úspěchy své země, na Mistra to sotva zapůsobilo. "Způsobily všechny tyhle úspěchy sebenepatrnější změnu v srdcích tvých krajanů?" Ptal se.
A vyprávěl o bělochovi, kterého zajali kanibalové. Předtím, než ho zaživa upekli, jej dovlekli k náčelníkovi. Umíte si představit bělochův úžas, když pohlavára slyšel mluvit s dokonalým harvardským přízvukem.
"Léta na Harvardu vás ani trochu nezměnila?" otázal se běloch.
"Jistěže ano. Civilizovala mě. Až budeš upečený, vhodně se obléknu a sním tě příborem."

„Kdo se vzdá svobody, aby získal jistotu, ztratí nakonec obojí.“
Benjamin Franklin

Když miluješ, zdá se ti opice hezká, nemiluješ-li, odvrátíš zrak i od lotosového květu.
(čínské přísloví)

“Čas je – Príliš pomalý pre tých, ktorí čakajú – Príliš rýchly pre tých, ktorí sa obávajú –
Príliš dlhý pre tých, ktorí smútia – Príliš krátky pre tých, ktorí sa radujú –
Ale pre tých, ktorí milujú – Čas neexistuje.”
Henry Van Dyke

"Při pohledu na opadané okvětní plátky pod jabloní mě napadlo,
že kdyby strom držel své květy - nechtěl je pustit...
nikdy by neměl plody ♥"
někdo z fb

Přestaňte chtít, aby si Vás někdo všímal. Když vystoupíte z řady povrchně, všimnou si Vás lidé a získáte i nějaký ten obdiv, ale má to dočasný charakter. Časem zhasnete. Bude to i tak falešné, protože Vy nepotřebujete získat obdiv od jiných lidí. To, co se počítá, je získat obdiv sebe samého. Získat Vaší sílu jen z Vás samých. Nebo budete nuceni pořád zachraňovat svoji situaci a osobnost plytkými řečmi, skutky. Možná někoho rozesmějete. Ale stále to bude Vaše osobnost víceméně závislá na jiných. Když zůstanete sami, nebudete vědět, co si počít.Proto je tenhle postoj dočasný, protože je stavěný z cizího cementu a vody. Tím, že nechcete, aby si Vás někdo všímal, nejste vázaní na chválu a zájem o Vás od jiných – si zdokonalíte sebe. Odstoupíte od davu a stáhnete se. Už toho si lidé všimnou a nebudou vědět, co se děje. Zrát nemůžete v davu. Když se odpoutáte od davu, lehce do něho proniknete. Protože pokud v něm jste, nevidíte důvody, které hrají pro a proti Vám. Ustupte a zachovejte si svoji tvář. Před každým. Tam se vyčleníte, ale dobudete si respekt. Protože lidé vycítí odlišnost a mají ji rádi. I když navenek se to tak neprojeví. Vy nepotřebujete říkat jiným, jak mají žít a být. Jediné, co potřebujete opravdu udělat, je být příkladem pro sebe a být spokojení sami se sebou. Tohle když někdo vycítí, vždy se k Vám vrátí a Vy mu vždy, pokud je to nutné, můžete pomoci. Kdybyste šli první cestou davu, nikdy byste z něho nevyšli a vždy byste zapadli. Stali byste se sice příjemným člověkem, ale nebyli byste spokojení.
S ničím se neztotožňovat. Jenom BÝT.
zdroj//celostnimedicina.cz//

Kdykoli máš s někým konflikt, je tu faktor, který může rozhodnout mezi poškozením vztahu a jeho prohloubením. Tím faktorem je postoj.
Timothy Bentley

Kdo neumí odpouštět, boří most, který sám bude muset přejít, neboť každý člověk potřebuje odpuštění.
A.P. Herbert

Kdo všechno pochopí, všechno odpustí.
Tomáš Akvinský

Odpuštění nevyžaduje, abych se vzdal svých práv, což by mohlo znamenat, že určitým způsobem odstupuji z nároků spravedlnosti. Odpuštění, které nebojuje s nespravedlností, není v žádném případě znamením síly a odvahy. Naopak je důkazem slabosti a falešné tolerance.

Odpustit neznamená dávat najevo morální převahu. V takových případech odpuštění přináší spíš ponížení než osvobození.

"Chceš-li být otrokem nějakého člověka, nesnášej ho. Pak s tebou bude ráno, po celý den i v noci. Tenhle člověk s tebou bude také jíst a naruší tvé trávení. Zničí tvou schopnost koncentrace, zničí každou příjemnou chvilku a zbaví tě tvého drahého pokoje i radosti. Své štěstí vkládáš do jeho rukou. Dáváš mu skutečnou moc nad sebou samým..."
(John Powell)
http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/odpusteni-mezi-lidmi/

34. Odpuštění v sobě nemá nic z obchodování či smlouvání („jedině když druhý udělá totéž“). Odpuštění je bezpodmínečné, velkorysé, dává se nezištně.

Ak chcete byť úspešní, tak je to takto jednoduché:
- vedzte, čo robíte,
- milujte, čo robíte
- a verte v to, čo robíte.
- Will Roger, americký cowboy, humorista, herec

"Žena, která má na sobě dobré boty, není nikdy ošklivá."
- Coco Chanel -

Když se člověk narodí, rodiče a lidé, kteří s ním přichází do styku mu neustále říkají, jak svět vypadá, co je správné a co ne. Jak člověk vyrůstá, tento popis světa přijímá za svůj vlastní a nepřemýšlí, zda tomu tak opravdu je nebo ne. A tak zase ten svůj popis, ten svůj pohled na svět předává svým dětem. Představy světa jsou v nás tak zakořeněné, že je velmi těžké je všechny odhodit. Pokud se nám to přesto podaří, všechno co jsme doposud znali, nad námi ztratí moc. Včetně nemocí, stáří, dobra, zla a vůbec všeho na co si jenom můžeme vzpomenout.

Jsme, kdo jsme, jen proto, že si říkáme, že jsme takoví.
zdroj//matrix-neo.cz//

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Sleduj můj blog!

Translate

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español
Follow Tak jdouc po cestě svojí . . .