O všem, co hýbe mým světem

Mein Bild
Innsbruck, Tirol, Austria
"Co dosažením cílů získáte, není tolik důležité jako to, čím se v průběhu cesty k těmto cílům stanete."
~ Zig Zigar ~

"Nerozebírejte pořád, čeho všeho můžete jednou dosáhnout. Raději přemýšlejte, jak moc můžete milovat to, co právě teď děláte."
~ Leo Babauta ~

21. Juli 2012

fotografie se zajímavými úkazy

Jak už víte, ráda fotím, a úplně nejvíc v přírodě!... Krajinky, rostlinky a zvířátka a taky mraky, proto najdete na mém blogu plno fotek z této oblasti. Ve fotografické činnosti prakticky nikdy neustávám, foťák nosím skoro pořád všude s sebou, i když přitom kolik váží to je napováženou :D ! Fotím asi měsíc novým Nikonem se 42 násobným zoomem, což jsem přesně "potřebovala"! A přitom se mi plno nafoceného materiálu pěkně hromadí v počítači a foťáku... tak tedy pár snímků ještě z letošního jara.

Ráda bych vám ukázala pár zajímavých fotek, kde mimo cíleně zaměřených objektů se také vyfotilo "něco" navíc. Pokaždé mě to až překvapí v plném náhledu na počítači, ve foťáku jsem si těch úkazů všimla málokdy. Poprvé se mi podařilo zachytit postavy, samozřejmě jemněhmotného původu, tedy ne z masa a kostí, když jsem procházela jednoho předsilvestrovského 2009 večera okolo místního hřbitova. Musím říct, že i když mám pro strach uděláno a vím o své ochraně, přesto jsem tamtudy od té doby už sama nešla :-))) ty fotky vám možná někdy ukážu, mám je "naštěstí" v jiném počítači... :D

Od té doby se mi začalo dařit fotit velmi "zajímavé" věci. Vůbec jsem se na to nesoustředila, tak nějak jsem to brala jako "náhodu" nebo "štěstí", to první vyfocení, i když vlastně na náhody nevěřím. Letos se mi těch úkazů podařilo nafotit skutečně hodně.

Některé vypadají tak nějak varovně už na první pohled, a ty zatím nezveřejním kvůli osobám, které na fotkách jsou (byly schválně foceny). Jiné - a jsou to ty hezčí - zase přinejmenším potěší.
Spouštěčem toho, že se podaří něco tak úžasného zachytit, pokud se tedy jedná o bytosti, které se chtějí ukázat, můžou pravděpodobně být emoce, které autorka, v tomto případě já, měla při vzniku těchto fotografií. A protože příroda s námi neustále komunikuje (to jen my to nevnímáme), pak zejména při silných pocitech, jako je láska k rostlinám, obdiv spojený s pokorou nebo vděčností, může vzniknout i takový zázrak, jako je zachycení energie na fotografii. Lidé, kteří jsou ve vědomém spojení s jemněhmotnými bytostmi, určitě najdou ta správná slova, a dokázali by určit, o co na fotografiích jde.
Intuitivně cítím, že výklad, který mi nedávno poskytla Alue, je pravdivý. A tímto jí ještě jednou zde děkuji :-) Plný článek, ve kterém se na ni obracím, naleznete zde pod tímto odkazem.
Fotografie jsem pořídila ve Španělsku letos na konci května. Původní rozlišení fotografií je 4000 x 3000.






Někdy si s námi hraje světlo, sluníčko (nebo prach), a odrazem v čočce jak se světlo lomí, vznikají různá světelná barevná překvapení. Člověk si pak nad fotografií láme hlavu. Protože nejsem expert na tyto jevy a spíš mi v určitých situacích napoví intuice, nebudu rozvádět, jak je to či není. Podle mne odborné posuzování může být v některých případech dobrým vodítkem, ve výsledku ale máme pořád fotku, ze které se můžeme těšit, že na ní máme něco, co se někomu jinému třeba nepodařilo zachytit.

Jaké fotografie mám třeba na mysli? Sporným příkladem by např. mohla být tato fotografie z letošního března, na které je vidět světelná zelená kulička. Mě osobně by se moc líbilo, kdyby mi někdo potvrdil, že to je třeba skřítek apod., oproti tomu stojí střízlivé vědecké vysvětlení mého přítele, že jde o prachobyčejný jev lomu světla v čočce (protilehlost bodů, nejtmavší a nejsvětlejší bod fotky). Jev, tedy zelené světýlko, na prvních fotkách není, je vidět až na dalších dvou, a pak už zase ne. Původní rozlišení fotografií 4000 x 3000.






...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Sleduj můj blog!

Translate

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español
Follow Tak jdouc po cestě svojí . . .