O všem, co hýbe mým světem

Mein Bild
Innsbruck, Tirol, Austria
"Co dosažením cílů získáte, není tolik důležité jako to, čím se v průběhu cesty k těmto cílům stanete."
~ Zig Zigar ~

"Nerozebírejte pořád, čeho všeho můžete jednou dosáhnout. Raději přemýšlejte, jak moc můžete milovat to, co právě teď děláte."
~ Leo Babauta ~

21. November 2010

El paisatge favorit de Catalunya ✿

Zamilovala sem si katalánský seriál El paisatge favorit de Catalunya, který je pro mne skutečným zážitkem. Představuje jednotlivé části Katalánska. A protože se dá dneska na netu najít téměř vše, tak toho s radostí využiji právě teď. Každý díl provází jedna osoba, jejíž život je s místem nějak spjatý. Mluví se samozřejmě katalánštinou, která se ještě podle míst trochu liší.

V následujících dvou videích uvidíte jeden několikaminutový díl. Bahnitá Delta de l´Ebre se nachází u ústí řeky Ebro do Středozemního moře, na jihu Katalánska a blízko severní Valencie. Zhruba jednu třetinu delty zabírá přírodní park Parc Natural del Delta de l'Ebre s 80 km². Po deltě Nilu je delta Ebro druhá největší vlhká oblast ve Středomoří o rozloze téměř 320 km². Rýže se zde obdělává na celkem 20.000 hektarech. Celé povodí delty je absolutním rájem pro různé druhy ptactva. Vyskytuje se zde také jeden druh bakterie, který zbarvuje půdu do červena. Seznamte se s Delta de l'Ebre!







Na tato videa se nevztahují autorská práva.


2 Kommentare:

  1. Hola! Como estas? Zdravim Vas, Deniso. Omlouvam se, ale az ted jsem si cetla Vas komentar k memu prastaremu clanku z Vidne. Dekuji za nej i pochvalna slova. A musim dodat, ze i tady u Vas se docitam zajimave a inspirativni informace.
    Preji hodne stesti a stastne vsechny cesty i navraty. katka

    AntwortenLöschen
  2. Hola, muchas gracias por tus palabras! Zatím jen zkouším psát, a možná opráším nakonec ještě i vzpomínky na Vídeň :)

    Díky za návštěvu!
    A přeju hodně příjemných zážitků na cestách!

    AntwortenLöschen

Sleduj můj blog!

Translate

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español
Follow Tak jdouc po cestě svojí . . .